Το ποδόσφαιρο στην Βορειοανατολική Αγγλία αντιμετωπίζει ένα αβέβαιο μέλλον.

Σημ.: Το άρθρο δημοσιεύτηκε στης 7 Ιανουαρίου 2021 στην Sunderland Echo από τον Mark Carruthers και κάποιος μπορεί να αντιληφθεί τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ημι-ερασιτεχνικές ομάδες.

Όταν επιβλήθηκαν ισχυρότεροι περιορισμοί σε ολόκληρη την Αγγλία έπεσε περαιτέρω μαύρο πέπλο σε όλες τις ομάδες της Βορειοανατολικής Αγγλίας.

Πολλές ερωτήσεις παρέμειναν αναπάντητες, οι έρευνες συναντήθηκαν με μια ηχηρή σιωπή και υπάρχει μια δυσφορία για το τι περιμένει τις ομάδες τους επόμενους μήνες.

Οι ομάδες που αγωνίζονται στις National League και National League North, Hartlepool United, Blyth Spartans, Darlington, Gateshead και Spennymoor Town θα συνεχίσουν να αγωνίζονται διότι και οι 2 κατηγορίες ανήκουν στο “Ελιτ” ποδόσφαιρο σύμφωνα με την Ποδοσφαιρική ομοσπονδία (the FA).

Ωστόσο με τους όλο και αυξανόμενους παίχτες να βγαίνουν θετικοί στα τεστ του Covid-19, ακόμη και η “Ελιτ” κατηγορίες ξεκινάνε να βρίσκονται σε μια κόκκινη γραμμή  καθώς συνεχίζουν να παίζουν μπροστά από άδειες εξέδρες και με τους οπαδούς τους να παρακολουθούν τους αγώνες μέσα από διάφορες ζωντανές μεταδόσεις.

Για τις Northern Premier League, Northern League και παρακάτω βρισκόμαστε σε άγνωστα νερά, για την ώρα μπορούμε μόνο να σκεφτούμε πως θα τελειώσει και πότε η φετινή σεζόν. Θα έχουμε ακόμη μια δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να κηρύσσεται άκυρη; Θα δούμε τη σεζόν να ολοκληρώνεται μετά από ένα χαώδες αγωνιστικό πρόγραμμα στους υπόλοιπους δύο ή τρεις μήνες;

Θα υπάρχει η δυνατότητα υπολογισμού των τελικών βαθμολογιών κατά μήκος της πυραμίδας με βάση τους πόντους ανά αγώνα? Ή οι κατηγορίες θα αναδιοργανωθούν για να περιορίσουν της απόσταση των αγώνων σε ποιο τοπικές κατηγορίες?

Οι σκέψεις στην έναρξη της σεζόν ήταν απλώς να δείξουν πόσο αβέβαιο είναι το μέλλον σε αυτή την στιγμή των πρωταθλημάτων.

Ωστόσο με την οικονομική βοήθεια από τους οπαδούς των ομάδων, οι ομάδες έδειξαν πόσο σημαντικές είναι σε τοπικό επίπεδο.

Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε μια non-league σκηνή που ξεχειλίζει από την αγάπη των οπαδών τους σε τοπικό και κοινοτικό επίπεδο.

Στο πέρασμα του χρόνου δεν έχει μείωση την αγάπη και το αίσθημα ευθύνης που νιώθουν στην τοπική κοινότητα και η φυσική απόσταση μεταξύ συλλόγων και υποστηρικτών γεφυρώθηκε με χειρονομίες καλοσύνης και συντροφικότητας.

Τον τελευταίο μήνα, έχουμε βιώσει μια πολύ διαφορετική περίοδο εορταστικής από εκείνη που έχουμε συνηθίσει σε «κανονικές» εποχές.

Οι οικογένειες και φίλοι είναι χωριστά, η όλη ψυχική πίεση στην περίοδο των εορτών έχει επιδεινωθεί λόγο της πανδημίας .

Οι Σύλλογοι μας το έχουν καταλάβει αυτό και έχουν διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν την ανεκτίμητη προσπάθεια που έχουν κάνει τους τελευταίους δέκα μήνες.

Στο Gateshead η κοινότητα έχει έρθει σε επαφή με ευάλωτες οικογένειες και ο δανεικός στην Blyth Spartans JJ O’donnell πραγματοποίησε μια φιλανθρωπική λοταρία για να προσφέρει δώρα σε παιδιά και οικογένειες που πολεμάνε να αντεπεξέλθουν στις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι οπαδοί της South Shields που αναγεννήθηκαν πριν από πέντε χρόνια από τον Geoff Thompson και η σχέση αυτή φάνηκε και μέσα στην περίοδο τον εορτών. Στους εθελοντές δόθηκαν διάφορα δώρα ως απόδειξη της ανιδιοτελής τους προσφοράς στην ομάδα.

ΟΙ ομάδες Spennymoor Town, Dunston UTS και Morpeth Town, όπως και μερικές ακόμη, δημιούργησαν διάφορες foodbanks και ενημέρωσαν τους οπαδούς τους που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν με την ομάδα χωρίς κανέναν δισταγμό.

Αν πάμε και λίγο ποιο πίσω, παίχτες από τις  North Shields, West Auckland Town και Billingham Synthonia δώρισαν χρήματα στα τοπικά νοσοκομεία όταν αυτά τα είχαν ανάγκη.

Επίσης, η Washington United με την βοήθεια της εταιρία αθλητικού ρουχισμού του πρώην επιθετικού της Sunderland, Danny Graham, Fugati, χρησιμοποιεί το λογότυπο του Εθνικου Συστηματος Υγείας (NHS).

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την χειρονομία της Ashington στον οπαδό, αλλά και εθελοντή της David Bainbridge που έλαβε μια κάρτα διαρκείας δια βιου σεζόν και ένα αθλητικό κιτ της ομάδας σε ένα συναισθηματικό βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο;

Υπάρχουν πολλά, πολλά περισσότερα παραδείγματα των συλλόγων μας που κάνουν την περιοχή και, το πιο σημαντικό, οι τοπικές τους κοινότητες υπερηφανεύονται για αυτές στις πιο δύσκολες στιγμές.

Μπορώ να ζητήσω συγνώμη μόνο για οποιοδήποτε σύλλογο ή κάποιον που ξέχασα, αλλά να είναι βέβαιος ότι οι πράξεις και οι χειρονομίες σας δείχνουν ένα πνεύμα και ευθύνη που θαυμάζω πολύ.

Παρά τα όσα αντιμετωπίζουν οι ομάδες για να μην σταματήσουν την λειτουργία τους έχουν δείξει μια ακλόνητη δέσμευση στους ίδιους τους ανθρώπους που παραμένουν πιστοί σε αυτούς.

Αλλά όταν βρισκόμαστε στην άλλη από αυτήν την πανδημία, μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω και να εκτιμήσουμε τη σπουδαία δουλειά και τη δέσμευση που η βορειοανατολική σκηνή του πρωταθλήματος ήταν στις τοπικές τους κοινότητες.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει τους επόμενους μήνες και ποιοι θα συνεχίσουν να παραμένουν δυνατοί. Αλλά, όταν κοιτάμε πίσω βλέπουμε την προσπάθεια των Συλλόγων της περιοχής προς την κοινότητα τους.

https://www.sunderlandecho.com/sport/football/mark-carruthers-north-east-non-league-scene-faces-uncertain-future-spirit-generosity-clear-3088449

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: