Η Μικρά Αγγλία κλοτσάει το τόπι!

Και φέτος το ποδόσφαιρο ήταν αρκετά διαφορετικό, πολλά πρωταθλήματα δεν έγιναν ή ξεκίνησαν και στην πορεία ανέστειλαν την λειτουργία τους λόγο αδυναμίας μέσα στην πανδημία.

Το μεγαλύτερο βάρος μιας εξαφάνισης συλλόγων είχαν να αντιμετωπίσουν οι κατηγορίες στις non-league και στις μικρές κατηγορίες (από την National League και κάτω-Επιπεδο 3). 

Ως επί το πλείστων οι ομάδες αυτές, είναι κοινοτικές και επιβιώνουν από την βοήθεια των κατοίκων της πόλης, αυτές οι ομάδες δεν είναι μια Ανώνυμη Εταιρία που την ελέγχει ένας που έχει τρελά λεφτά, είναι τις περισσότερες φορές η καρδία της πόλης, στο γήπεδο θα βρεις φίλους και γνωστούς, όπως και μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Με το τρίτο κύμα της πανδημίας να φεύγει, δειλά δειλά ξεκίνησαν κάποιες διοργανώσεις και κύπελλα σε τοπικό επίπεδο.

Ας δούμε κάποια από αυτά:

Στην βορειοανατολική Αγγλία έγιναν οι τελικοί των TVC Combination Cup και TVC Challenge Cup, η Cramlington United νίκησε την Prudhoe Youth Club 2-1 για τον Combination Cup, ενώ η Whitby Town Reserves νίκησε με 4-1 την Burradon And New Fordley για το Challenge Cup.

Ενώ η Alnwick Town Development Team κατέκτησε την πρώτη θέση στην North Northumberland League.

Από αριστερά η Cramlington United και από δεξιά η Whitley Bay Reserves αμφότερες νικήτριες ομάδες των κυπέλλων.

Ποιο νότια τώρα και στα προάστια του Λονδίνου, η ανασυγκρότηση της Counties Football League Division One έφερε την προώθηση ομάδων χωρίς να τερματίσουν σε θέσεις ανόδου.

Δύο από αυτές είναι η Hiltop FC και η London Samurai Rovers. Και η δυο ομάδες έχουν δημιουργηθεί από τις κοινότητες των μεταναστών, η Hiltop από Σομαλούς μετανάστες το 2005 και η London Samurai όπως κάποιος μπορεί να καταλάβει από το όνομα της από Ιάπωνες μετανάστες.

Σταδιακά θα υπάρχουν περισσότερα νέα για τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας με αφιερώματα ομάδων, αποτελέσματα αγώνων και ανάλυση κατηγοριών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: