Ο St. Panteleimon θα κάνει το ντεμπούτο του στο κύπελλο Αγγλίας!

Η ομογενειακή ομάδα του Αγίου Παντελεήμονα, της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στο κύπελλο Αγγλίας! 

Η ομάδα που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015, από μια ιδέα τον ιερέα της εκκλησίας, πατέρα Αναστάσιου Σαλαπάτα, πήρε το πράσινο φως από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και θα είναι μία από τις 16 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό. 

Ο St. Panteleimon FC πήρε φέτος την άνοδο για την Combined Counties League Premier Division North, που αποτελεί, ουσιαστικά, την 9η κατηγορία και φέτος θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία του αγγλικού Κυπέλλου.

H ομάδα έχει αρκετούς Έλληνες και Κύπριους ποδοσφαιριστές και αγωνίζεται στο 2.500 θέσεων «Queen Elizabeth II». Προπονητής της είναι ο Γιώργος Φρατζέσκου. 

Η ομάδα έχει καταφέρει να ανέβει σχετικά γρήγορα τις κατηγορίες, από την KOPA League εντάχθηκε στην Middlesex County Football League, πολύ γρήγορα μεταπήδησε στην Spartan South Midlands Football League και από την νέα σεζόν θα βρίσκετε στην Combined Counties League. 

Ενώ έχει κατακτήσει και δύο πρωταθλήματα, στην Middlesex County Football League και ένα κύπελλο.

Όπως είχε δηλώσει και ο πατέρας Αναστάσιος Σαλαπάτας για το έμβλημα της ομάδας:

«Το έμβλημα μας έχει το εθνόσημο, ένα κιονόκρανο, τον βυζαντινό αετό με μια μπάλα ποδοσφαιρική. Στο κάτω μέρος φαίνεται το σύνθημα της ομάδας “Faith First”. Τα χρώματα είναι μπλε για την Ελλάδα, κίτρινο για την Κύπρο και το βυσσινί του Βυζαντίου. Στην κύρια φανέλα έχουμε το κίτρινο και το μπλε, στην εκτός έδρα έχει τα χρώματα της Εθνικής, μπλε και άσπρο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: