Η Newcastle United άλλαξε χέρια και έγινε η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου!

Σε λίγο καιρό και επίσημα πλέον οι “ανθρακωρύχοι” από την Βορειοανατολική Αγγλία θα είναι o πλουσιότερος σύλλογος του κόσμου!

Μετά από περίπου ενός χρόνου διαπραγματεύσεις και δικαστικής διαμάχης, η Premier League, η αγγλική ομάδα και η “St James Holdings Limited”, έλυσαν τη διαφωνία τους, σχετικά με την εξαγορά του συλλόγου από την κοινοπραξία της σαουδαραβικής PIF με τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media.

Ο ιδιοκτήτης της Νιούκαστλ, Μάικλ Άσλεϊ, πλέον μπορεί να ολοκληρώσει την πώληση του αγγλικού κλαμπ κι έπειτα από 14 χρόνια οι «ανθρακωρύχοι» αλλάζουν χέρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Premier League:

«Η Premier League, η Newcastle United Football Club και η St James Holdings Limited έλυσαν σήμερα (Πέμπτη 07/10) τη διαφωνία σχετικά με την εξαγορά του συλλόγου από την κοινοπραξία των PIF, PCP Capital Partners και RB Sports & Media.

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου από τους ιδιοκτήτες και διευθυντές της Premier League, ο σύλλογος πουλήθηκε στην κοινοπραξία με τη συμφωνία να έχει άμεση ισχύ. Οι νομικές διαφορές αφορούσαν το ποιοι θα κατείχαν ή θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τον σύλλογο μετά την εξαγορά.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν ότι ήταν απαραίτητο να υπάρξει μία κοινή γραμμή, για να τερματιστεί η μακροχρόνια αβεβαιότητα για τους οπαδούς σχετικά με την ιδιοκτησία του συλλόγου. Η Premier League έχει λάβει πλέον νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις, ότι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα ελέγχει τη Νιουκάστλ Γιουνάιτεντ.

Όλα τα μέρη είναι στην ευχάριστη θέση να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία που δίνει βεβαιότητα και διαύγεια στη Νιούκαστλ και στους οπαδούς τους».

Όταν τα νέα μαθεύτηκαν στην πόλη, οι οπαδοί της ομάδας πήγαν έξω από το γήπεδο και ξέσπασαν σε τρελούς πανηγυρισμούς για τη νέα εποχή.

Το hashtag #NUFC στο Twitter παίζει ψηλά, αλλά, αν κάποιος κοιτάξει καλά δεν θα βρει μόνο πανηγυρισμούς, αλλά και κατηγορίες κατα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου Jamal Kashoggi.

Τέλος, ο προπονητής της ομάδας Steve Bruce, μετά τα νέα της ανακοινώσεις δήλωσε ότι: “Ξέρω ότι μπορεί να απολυθώ, αλλά, δεν θα στεναχωρηθώ για την απόφαση αυτή”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: