Τι σχέση μπορεί να έχει ο Σον Κόνερι με την Manchester United?

Ο μεγάλος ηθοποιός απεβίωσε σαν σήμερα ένα χρόνο πριν (31/10/2020) σε ηλικία 90 ετών. Ας θυμηθούμε την ιστορία που παραλίγο να γίνει μέλος της Manchester United. 

Ο Σον Κόνερι όταν ήταν 23 ετών και ενώ ήταν σε περιοδεία οι Κόκκινοι Διάβολοι, τον είδε να παίζει μπάλα με την South Pacific εναντίον μιας τοπικής ομάδας ο θρύλος των “Μπέμπηδων” Matt Busby. 

Ο Busby ενθουσιάστηκε με την απόδοση του στο γήπεδο και με την δύναμη του (ο Σον Κόνερι ήταν πρώην μπόντι μπίλντερ) και του πρότεινε συμβόλαιο αξίας 25£ την εβδομάδα με την ομάδα (ισοδυναμεί γύρω στις 700£ σήμερα) αμέσως μετά το παιχνίδι, τα οποία ήταν τα διπλάσια λεφτά από αυτά που έβγαζε τότε σαν ηθοποιός.

Ο Σον Κόνερι αργότερα δήλωσε για το γεγονός αυτό: “Σκέφτηκα ότι ένας κορυφαίος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να παίξει σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 30 του, εγώ ήμουν ήδη 23 ετών, οπότε αρνήθηκα και αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο έξυπνη κίνηση που θα μπορούσα να κάνω.”

Ο Σον Κόνερι ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Bonnyrigg Rose στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ενώ δοκιμάστηκε και από την East Fife. Και οι δυο είναι ομάδες της Σκοτίας που αγωνίζονται κυρίως στις χαμηλές κατηγορίες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: