Γιατί ο Νεμάνια Μάτιτς δεν φορά το σύμβολο της Remembrance Day

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και φέτος έχει γίνει θέμα στα Βρετανικά αθλητικά μέσα ενημέρωσης και social media η άρνηση του Σέρβου αμυντικού μέσου Νεμάνια Μάτιτς να μην φοράει το σύμβολο της Remembrance Day (Ημέρα Μνήμης), την παπαρούνα.

Η Ημέρα Μνήμης τηρείται σε όλα τα κράτη μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για να τιμήσουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων που πέθαναν κατά τη διάρκεια του καθήκοντος.  

Ο ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ έχει εξηγήσει και στο παρελθόν για ποιο λόγο έχει αποφασίσει να μη τη φοράει, παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε και τα ειρωνικά και αρνητικά σχόλια αρκετών φιλάθλων:

«Αναγνωρίζω γιατί οι άνθρωποι φοράνε παπαρούνες. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να το κάνει και έχω συμπάθεια σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε μία εμπόλεμη κατάσταση. Για εμένα δυστυχώς είναι μία σκληρή υπενθύμιση του βομβαρδισμού που έζησα όταν ήμουν 12 ετών και ζούσα στο Βρέλο, όταν η χώρα μου διαλύθηκε από τους βομβαρδισμούς το 1999».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: