Στην φυλακή ο άνθρωπος που οργάνωσε την μοιραία πτήση του Σάλα

Σε φυλάκιση 18 μηνών καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Κάρντιφ ο Ντέιβιντ Χέντερσον, ο οποίος είχε οργανώσει τη μοιραία πτήση, στην οποία βρήκε τραγικό θάνατο ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα.

Ο 67χρονος επιχειρηματίας είχε κριθεί τον περασμένο μήνα ένοχος για την κατηγορία ότι δεν τήρησε το πρωτόκολλο ασφαλείας της πτήσης.

Ο Εμιλιάνο Σάλα πετούσε από την Γαλλία στην Ουαλία λόγο της μετακίνησης του από την Ναντ στην Κάρντιφ Σίτυ στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη. Το αεροπλάνο έπεσε στα Κανάλια της Μάγχης και έχασαν άδικα την ζωή τους ο Σάλα και ο πιλότος Ντείβιντ Ίμποτσον.

O Εμιλιάνο Σάλα με την φανέλα της Cardiff City. Φωτό: Sport Bible.

Η μοιραία πτήση έγινε το απόγευμα της 21 Ιανουαρίου του 2019 με ένα Piper Malibu, ο πιλότος δεν είχε ταξιδέψει ποτέ νύχτα και δεν είχε άδεια για εμπορικές πτήσεις.

To μοιραίο αεροπλάνο Piper PA-46 Malibu N264DB. Φωτό: Wikipedia.

Τα ίχνη του αεροπλάνου χάθηκαν λίγο μετά της 20:30, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στο νησί Alderney, κοντά στον φάρο Casquets, το άψυχο κορμί του Σάλα βρέθηκε 4 ημέρες μετά, ενώ η σωρός του πιλότου δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο ίδιος ο Σάλα λίγο πριν την σύγκρουση, είχε προλάβει να στείλει ένα φωνητικό μνήμα:

“Βρίσκομαι μέσα σε ένα αεροπλάνο που μοιάζει να είναι έτοιμο να πέσει… Αν δεν έχεις νέα μου σε 1 μισή ώρα, μάλλον θα πρέπει να στείλουν κάποιον να με βρει. Έχω αρχίσει να φοβάμαι.”

Τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Φωτό: PA Images.

Όπως αποκαλύφθηκε στη δίκη, ο Χέντερσον γνώριζε ότι ο πιλότος δεν είχε άδεια για εμπορικές πτήσεις, ούτε ήταν εκπαιδευμένος να πετάει τη νύχτα, καθώς συνεργαζόταν συχνά μαζί του. Το στοιχείο αυτό οδήγησε στην καταδίκη του επιχειρηματία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: