Όταν σκόραρε ένας σκύλος

Ένα αυτογκολ δεν είναι παράξενο να μπει, σίγουρα όμως είναι πολυ περιέργο αμα μπει με την βοήθεια ένώς σκύλου!

To παράδοξο γεγονός έγινε στης 27 Δεκεμβρίου του 1947, για τον αγώνα της North Eastern League μεταξύ Blyth Spartans και Murton Colliery Welfare.

O δυνατός αέρας δεν αφηνε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο και στο μισάωρο τα πράγματα πήραν μια ακόμη πιο περίεργη τροπή.

Μια “αεράτη” σέντρα από τον παίχτη της Murton CW ΜακΆρντλ προς τον επιθετικό Τζο Γουίλσον, όταν αυτός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο να σουτάρει, τότε ένας σκύλος μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έτρεξε ανάμεσα σε αυτόν και την μπάλα, ο παίχτης στην προσπάθεια του να αποφύγει τον σκύλο για να μην τον χτυπήσει πέρασε τον αμυντικό και όταν πλάσαρε η μπάλα βρήκε τον σκύλο και από εκεί κατέληξε στα δίχτυα!

Ο κόσμος στις έξέδρες ξέσπασε στα γέλια μην μπορώντας να πιστεψει αυτό που έβλεπε, ενώ ο σκύλος συνέχισε να περιπλανιέται φοβισμένος μέσα στο γήπεδο.

Ο διαιτητής κατοχύρωσε το γκολ στην γηπεδούχο ομάδα Murton CW και αυτό έφερε αντιδράσεις στους Blyth Spartans.

Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, ο διαιτητής ζήτησε την συμβουλή του linesman, αλλά και αυτός βρισκώταν μακρια από την φάση του γκολ.

Ο διαιτητής τότε αποφάσισε να μετρήσει το γκολ που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Blyth Spartans υπέβαλαν ένσταση για το αποτέλεσμα του αγώνα, ο διαιτητής και οι δυο βοηθοί ανέφεραν ότι το γκολ δεν το έβαλε ο σκύλος που μπήκε στον αγώνα, αλλά, ο επιθετικός τηε ομάδας Τζο Γουίλσον.

Χωρίς καμία άλλη πληροφορία εκτός από τις δύο διαφορετικές εκδοχές του γεγονότος, η τοπική Ομοσπονδία αποφάσισε να κατοχυρώσει τον αγώνα υπέρ της Murton CW.

Απόκομμα από εφημερίδα της εποχής. Πηγή: Blyth Spirit

Πηγή: Blyth Spirit – Blyth Spartans making history since 1899

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: