Η γυναικεία ομάδα της Coventry United αποσύρεται από το πρωτάθλημα

H γυναικεία ομάδα της Coventry United αγωνίζεται στην FA Women’s Championship, δηλαδή στην 2η κατηγορία τους πρωταθλήματος. Ενώ, η ανδρική ομάδα, αγωνίζεται στην United Counties League Premier Division South, δηλαδή στην 9η κατηγορία του πρωταθλήματος. 

Το σήμα της ομάδας. Πηγή: Wikipedia.

Οι διαφορές είναι πολλές βέβαια, μιας και οι κατηγορίες των γυναικών είναι αρκετά ποιο λίγες σε σχέση με των ανδρών.

Αυτή η αρχική επεξηγήση γίνεται διότι, η γυναικεία ομάδα της Coventry United ανακοίνωσε δύο ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ότι προχωρά σε οικειοθελή οικονομική εκκαθάριση, στα μισά της πρώτης της σεζόν στην FAW Championship.

Η απροσδόκητη ανακοίνωση έγινε αφού η τερματοφύλακας της Κόβεντρι, Ολίβια Κλαρκ, έγραψε στο Twitter:

“Το να πας στη δουλειά και να ανακαλύψεις ότι δεν έχεις πλέον τη δουλειά που πάντα ονειρευόσουν είναι αποκαρδιωτικό”.

O ίδιος ο Σύλλογος λίγο αργότερα από το “τιτίβισμα” της Olivia Clark δήλωσε:

“Με λύπη το διοικητικό συμβούλιο έδωσε εντολή στην BK Plus Limited να βοηθήσει με την εκούσια οικονομική εκκαθάριση του συλλόγου με τους πιστωτές της. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μπούμε σε παραπάνω λεπτομέρειες. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη τα τελευταία επτά χρόνια. Ο σύλλογος θα σας κρατά ενήμερους για τις εξελίξεις για το μέλλον του”.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έβγαλε την εξής ανακοίνωση: 

“Είμαστε σε επαφή με όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη. Προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να παρέχουμε τη σωστή υποστήριξη σε όσους σχετίζονται με τον σύλλογο”.

Η απόφαση του συλλόγου να μπει σε οικονομική εκκαθάριση στα μέσα της σεζόν θέτει στο επίκεντρο τις συστάσεις της πρόσφατης ανασκόπησης για τον έλεγχο ποδοσφαιρικών συλλόγων κάτω από τον έλεγχο των ίδιων των φιλάθλων στην Αγγλία.

Επίσης, δείχνει ότι ακριβώς 100 χρόνια μετά την απαγόρευση του γυναικείου ποδοσφαίρου από την FA, το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου συνεχίζει να υπόκειται σε ξεχωριστή αναθεώρηση σε διάφορα ζητήματα.

Κρίσιμα ζητήματα, όπως η αναγνώριση της αξίας του γυναικείου ποδοσφαίρου, η οικονομική του δομή, η υποστήριξη από την Premier League και η δομή του πρωταθλήματος δεν μπορούν να επιλυθούν μεμονωμένα.

Με πληροφορίες από την Football Supporters Association

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: