Οι παραδόσεις καλό είναι να μην αλλάζουν

Οι Βρετανοί αγαπάνε τις παραδόσεις, ειδικά στο ποδόσφαιρο που είναι κάτι σαν θρησκεία για αυτούς.

Τα τελευταία χρόνια αρκετές ομάδες της Premier League αντιδρούνε στους συνεχιζόμενους αγώνες την περίοδο των εορτών.

Η Boxing Day είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1860, όταν ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός σύλλλογος η Sheffield FC αγωνίστηκε με τον 2ο  αρχαιότερο σύλλογο την Hallam FC.

Βέβαια, το άθλημα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ξεκίνησε και στην πάροδο των ετών εξελίχθηκε. Η πρώτη κατηγορία στην Αγγλία, όπως είναι αναμενόμενο σφύζει από χρήμα και χλιδή. Επίσης και οι αγώνες είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με αυτούς που έδιναν στο παρελθόν.

Όμως και τα χρήματα που κερδίζουν είναι υπερβολικά πολλά σε σχέση με το παρελθόν και δεν μιλάμε για 50 χρόνια πριν, ας κοιτάξει κάποιος πόσα έβγαζε ο Μαραντόνα όταν αγωνιζόταν στην Νάπολι την δεκαετία του ’80 και πόσα θα έβγαζε αν έπαιζε τώρα!

Φτάνουμε λοιπόν στο παρών και οι δηλώσεις των Πεπ Γκουαρντιόλα και Γιούργκεν Κλοπ για το βεβαρημένο πρόγραμμα και η άποψη τους πως πρέπει να καταργηθεί η Boxing Day να έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

O Simon Jordan. Πηγή: Red N’ Blue Army.

Ο πρώην πρόεδρος της Crystal Palace Simon Jordan τους έδωσε μια αρκετά σκληρή απάντηση αναφέρωντας ότι:

“Μήπως να σκεφτούν πόσο τυχεροί είναι; Αν δεν υπήρχε το ποδόσφαιρο οι μισοί από αυτούς θα δούλευαν στα McDonalds. Νομίζω ότι τέτοιες απόψεις είναι αρκετά οπισθοδρομικές. Στους οπαδούς αρέσει η παράδοση. Μήπως έχουν ξεχάσει που βρίσκονται; Αυτό που σας φέρνει εδώ είναι αυτές οι παραδόσεις. Αν δεν υπήρχαν αυτές, ούτε εσείς ούτε οι συνάδελφοι σας θα ήσασταν εδώ και εισπράττετε τόσα εκατομμύρια. Ο Πεπ είναι ικανός να φέρει επιτυχίες, αλλά μόνο αν έχει χρήματα να ξοδέψει. Αρκετά. Σταματήστε τα λόγια και παίξτε το παιχνίδι, όπως είναι. Οι περισσότεροι παίκτες που γνωρίζω απολαμβάνουν να αγωνίζονται σε τέτοια παιχνίδια, όπως αυτά της Boxing Day”.

Σίγουρα οι δηλώσεις του θα συζητηθούν για κάποιο διάστημα, αλλά, εγώ θα παραθέσω το “τιτίβισμα” της “μικρής” και ερασιτεχνικής Penistone Church, ομάδα που αγωνίζεται στην Northern Counties East Football League-Premier Division, που αναφέρει το εξής:

“Φανταστείτε να είστε ποδοσφαιριστής της Premier League! #BreakingPoint

Φανταστείτε ότι είστε ποδοσφαιριστής #NonLeague που εργάζεται την ημέρα των Χριστουγέννων (ξανά) στο NHS (National Health Service), κοιμάται την Boxing Day και μετά μπορεί να αγωνίζεται δύο φορές σε πέντε ημέρες!

#PremierLeague – Μην το παίρνετε τόσο σοβαρά!”

To “τιτίβισμα” της Penistone Church.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: