Η FIFA επιβεβαίωσε ότι οι σύλλογοι μπορούν να καθυστερήσουν την αποδέσμευση των παιχτών τους για το Copa Africa

Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν στο Copa Africa μπορούν τώρα να αποδεσμευτούν λίγο αργότερα από ότι συνήθως, ανέφερε η FIFA.

Συνήθως, οι παίκτες που αγωνίζονταν στην Ευρώπη έπρεπε να φύγουν για τη διοργάνωση πριν από το τέλος της χρονιάς, αλλά, οι σύλλογοι μπορούν πλέον να τους κρατήσουν μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Αυτό δίνει το πλεονέκτημα σε ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι, να έχουν τους αντίστοιχους παίκτες τους διαθέσιμους για τους αγώνες της Πρωτοχρονιάς.

Μιλώντας για την απόφαση να καθυστερήσει η αποδέσμευση των παικτών, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FIFA Mattias Grafström είπε: 

“Η CAF αποφάσισε ότι για όσους παίκτες έχουν αγώνες με τους συλλόγους τους μεταξύ 27 Δεκεμβρίου 2021 και 3 Ιανουαρίου 2022, οι εν λόγω ομοσπονδίες-μέλη που συμμετέχουν πρέπει να λάβουν οδηγίες ότι αυτοί οι παίκτες μπορούν να παραμείνουν στους συλλόγους τους για να συμμετάσχουν σε αυτούς τους αγώνες και να αποδεσμευτούν μετά τον τελευταίο αγώνα”.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: