Ακόμα μία χώρα δεν θα στείλει αξιωματούχους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ιαπωνία έγινε η πέμπτη χώρα που ανακοίνωσε πως δεν στείλει πολιτικούς αξιωματούχους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τον επόμενο Φεβρουάριο στο Πεκίνο.

Μετά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία, ήρθε η σειρά της Ιαπωνίας να ανακοινώσει πως δεν θα στείλει πολιτικούς αξιωματούχους στην επικείμενη χειμερινή Ολυμπιάδα. Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Χιροκάζου Ματσούνο, δήλωσε πως: “Η Ιαπωνία δεν σκοπεύει να στείλει κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πιστεύουμε ότι είναι η σημαντικό οι κοινές αξίες όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία και το κράτος δικαίου, να γίνονται σεβαστά και στην Κίνα”.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση δείχνει έτσι ότι ακολουθεί τη “γραμμή” που έδωσαν οι παραπάνω χώρες ανακοινώνοντας μέσα στον Δεκέμβριο διπλωματικό μποϋκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, για να καταγγείλουν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Η κινεζική κυβέρνηση από την πλευρά της πήρε θέση αναφέροντας οι συγκεκριμένες χώρες “θα πληρώσουν το τίμημα για την κακή τους κίνηση”, χωρίς να δοθούν στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: