Νέες προειδοποιήσεις από τη ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε εκ νέου για τον κίνδυνο κυρώσεων σε χώρες που απαγορεύουν την είσοδο αθλητών από συγκεκριμένες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τα “βέλη” της ΔΟΕ πηγαίνουν προς τη Μαλαισία και τη Σερβία. Η πρώτη αρνήθηκε την έκδοση βίζας σε αθλητές από το Ισραήλ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Σκουός και η δεύτερη αρνήθηκε την είσοδο σε αθλητές από το Κόσοβο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Οι παραπάνω περιπτώσεις ήρθαν να προστεθούν σε παρόμοια περιστατικά αθλητών που τους “έκοψαν” τη συμμετοχή σε κάποια διοργάνωση, με το Ιράν να είναι η χώρα που πρωταγωνιστεί σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις και να είναι η μόνη χώρα που έχει αποκλειστεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο για αυτές τις τακτικές.

Σκοπός της ΔΟΕ είναι να μην δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης μεγάλων και σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων σε τέτοιες χώρες και αξιωματούχοι της, συμβουλεύουν τις παγκόσμιες ομοσπονδίες να κάνουν πολύ προσεκτική επιλογή των χωρών που αναλαμβάνουν μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: