Δεν τίθεται θέμα αναβολής για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες

Παρά τα τοπικά lockdown που έχει επιβάλει η Κίνα σε διάφορες πόλεις, η ΔΟΕ σε συνεργασία με τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές, τους διοργανωτές του Πεκίνου 2022 και τις διεθνείς ομοσπονδίες, διαβεβαίωσαν πως δεν τίθεται θέμα αναβολής παρά μόνο προέτρεψαν τους συμμετέχοντες να είναι σε εγρήγορση.

Ο επικεφαλής της επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για το Πεκίνο 2022, Αντόνιο Σαμάρανκ δήλωσε ότι:

“Όλα είναι σε καλό δρόμο για τη διεξαγωγή ασφαλών χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων για όλους τους συμμετέχοντες και τον Κινεζικό λαό”.

Ενώ ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ συμπλήρωσε:

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι τα Ολυμπιακά όνειρα των αθλητών δεν θα καταστραφούν λίγες μέρες πριν την αναχώρηση”.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν εγχειρίδια σχετικά με τους κανονισμούς για τον Covid1-9 που θα ισχύουν στο Πεκίνο.

Οι μη εμβολιασμένοι θα τίθενται σε καραντίνα 21 ημερών κατά την άφιξη τους, ενώ αθλητές και συμμετέχοντες των Αγώνων που θα είναι θετικοί στον κορονοϊό αλλά ασυμπτωματικοί, θα εξέλθουν από την καραντίνα μόλις έχουν δύο διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα μοριακού τεστ εντός τουλάχιστον 24 ωρών μεταξύ των δύο δειγμάτων και κανένα άλλο σύμπτωμα. Στη συνέχεια θα υποβάλλονται σε τεστ δύο φορές την ημέρα και θα έχουν το δικαίωμα να συνεχίσουν κανονικά  τις δραστηριότητες τους. 

Οι Xειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες έχουν θα γίνουν από 4 έως και 20 Φεβρουαρίου. 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: