Τα γήπεδα του Κόπα Άφρικα

Με λίγη καθυστέρηση να σας παρουσιάσουμε και τα 6 γήπεδα που θα γίνει το τουρνουά.

Η διοργανώτρια χώρα, το Καμερούν και 5 φορές νικήτρια του θεσμού (1963, 1965, 1978, 1982, 2017), μπορεί να συνεχίζει να πλήττεται από την πανδημία του Covid-19 και ένα εμφύλιο, αλλά, η Αφρικανική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (Confederation of African Football-CAF) αποφάσισε το τουρνουά να γίνει κανονικά.

Τα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες και ο τελικός είναι 6.

1) Olembe Stadium

Πηγή: Confederation of African Football

Το στάδιο Olembe βρίσκεται στην πρωτεύουσα Yaoundé και είναι ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι χωρητικότητας 60.000 θέσεων, το στάδιο κατασκευάστηκε το 2018 και είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων.

Το αθλητικό συγκρότημα περιλαμβάνει το στάδιο, δύο γήπεδα προπόνησης, ένα γυμναστήριο , χάντμπολ , μπάσκετ ,βόλεϊ , τένις , Ολυμπιακό κολυμβητήριο , ξενοδοχείο 5 αστέρων με 70 δωμάτια, εμπορικό κέντρο , μουσείο και κινηματογράφο.

Στο στάδιο αυτό θα γίνει και ο τελικός του τουρνουά.

2) Ahmadou Ahidjo Stadium

Πηγή: Confederation of African Football

Το στάδιο Ahmadou Ahidjo βρίσκεται επίσης και αυτό στην πρωτεύουσα Yaoundé και έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεις, χρησιμοποιείται κυρίως για τις εθνικές ομάδες του Καμερούν. Κατασκευάστηκε το 1972, το στάδιο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην περιοχή Mfandena. Το συγκρότημα ανακαινίστηκε το 1981, το 1996, το 2016 και το 2018.

Το στάδιο φέρει το όνομα του 1ου προέδρου του Καμερούν Ahmadou Ahidjo.

Χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου και διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις στίβου. 

3) Japoma Stadium

Πηγή: Confederation of African Football

To στάδιο Japoma βρίσκεται στην πόλη Douala, Κατασκευάστηκε το 2019, είναι χωρητικότητας 50.000 θέσεων και διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου , μπάσκετ , χάντμπολ , φούτσαλ , βόλεϊ και τένις , Ολυμπιακή πισίνα, συνεδριακά κέντρα , εμπορικά κέντρα, πολυτελές ξενοδοχείο και χώρο στάθμευσης.

4) Kouekong Stadium

Πηγή: Confederation of African Football

Το Kouekong Stadium βρίσκεται στο Kouekong, ένα προάστιο της πόλης Bafoussam. Χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου και διαθέτει επίσης εγκαταστάσεις στίβου. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 20.000 θέσεις και κατασκευάστηκε το 2015 και τα εγκαίνια έγιναν το 2016.

5) Roumdé Adjia Stadium

Πηγή: Confederation of African Football

Το στάδιο Roumdé Adjia είναι ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων και βρίσκεται στην πόλη Garoua. Χρησιμοποιείται κυρίως για ποδοσφαιρικούς αγώνες. Το στάδιο έχει χωρητικότητα 30.000 θέσεις και χτίστηκε το 1978. 

6) Limbé Stadium

Πηγή: Confederation of African Football

Το στάδιο Limbe επίσης ένα στάδιο πολλαπλών χρήσεων, βρίσκεται στην πόλη Limbe. Χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου και διαθέτει και εγκαταστάσεις στίβου. Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 20.000 θέσεις. Χτίστηκε το 2012 αι τα εγκαίνια έγιναν το  2016. Είναι ένα από τα λίγα στάδια στον κόσμο χτισμένο σε λόφο και έχει εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: