Κόπα Άφρικα: Λίγα γκολ – αρκετά παράδοξα

Η Αφρική είναι η Ήπειρως των εκπλήξεων, η άγρια ομορφιά της δίνει μια διαφορετική χρωματική παλέτα, το ίδιο ισχύει και για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό της τουρνουά.

Η 3η ημέρα (12 Ιανουαρίου) είχε πρόωρη λήξη αγώνα, αστοχία σε Εθνικό ύμνο, ελάχιστα γκολ, αλλά και επίθεση ανταρτών σε πόλη που φιλοξενεί 4 εθνικές ομάδες!

Το τουρνουά μπορεί να γίνεται στο Καμερούν, αλλά, ο Εμφύλιος που μαστίζει την χώρα δεν έχει τελειώσει. Από την επίθεση που έγινε χθες 12 Ιανουαρίου στην πόλη Μπουέα, σκοτώθηκε ένας στρατιώτης.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι τώρα, στον αγώνα Τυνησία – Μάλι ο διαιτητής Τζάνι Σικάζουε σφύριξε την λήξη του αγώνα 5 λεπτά νωρίτερα! Κάνοντας τεχνικά επιτελεία, ποδοσφαιριστές και τον κόσμο στις κερκίδες να απορεί, μετά από συνεννόηση από τους πάγκους των δυο ομάδων που τον ενημέρωσαν για το σφάλμα του, πήρε πίσω την απόφαση του και ξανά ξεκίνησε ο αγώνας, αλλά, αποφάσισε να σφυρίξει την λήξη του αγώνα λίγα δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά αγώνα κι ενώ το σκορ παρέμενε 1-0 για το Μάλι!

Ο δημοσιογράφος, Ταρέκ Ταλαάτ, υποστήριξε ότι ο ρέφερι υπέφερε από θερμοπληξία, με αποτέλεσμα να χάσει τη συγκέντρωση του και να μην μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα, ανέφερε στο λογαριασμό του στο Instagram ότι ο Σικάζουε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά το τέλος του αγώνα για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Είδωμεν…

Στα υπόλοιπα χθεσινά παιχνίδια που έγιναν, η Γκάμπια νίκησε την Μαυριτανία 1-0 χάρη στο σουτ του Αμπλιέ Τζάλοου, στην έναρξη του αγώνα, οι διοργανωτές απέτυχαν 3 φορές να παίξουν τον εθνικό ύμνο της Μαυριτανίας με τους ποδοσφαιριστές να εκνευρίζονται και να τραγουδούν μόνοι τους τον ύμνο, χωρίς μουσική. Αρχηγός της Μαυριτανίας είναι ο παίχτης του Άρη Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Τέλος, στον αγώνα Ισημερινή Γουινέα – Ακτή Ελεφαντοστού ο αγώνας έληξε 1-0 υπέρ της Ακτής Ελεφαντοστού με γκολ μόλις στο 5ο λεπτό από τον Μαξ Γκραντέλ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: