Η Taesongsan δίνει έμφαση στα χειμερινά αθλήματα

Πολλές φορές σκεφτόμαστε πως στην Βόρειο Κορέα την ποιο απομονωμένη χώρα του κόσμου, οι αθλητές σε πολλά σπορ έχουν τόσο καλές επιδόσεις. Η αλήθεια είναι ότι παρά το σκληρό και απάνθρωπο καθεστώς που υπάρχει, η Κυβέρνηση δίνει έμφαση στον αθλητισμό και την εκπαίδευση από την πολύ νεαρή ηλικία. 

Ανά διαστήματα θα ανεβαίνουν άρθρα από την μοναδική αγγλόφωνη εφημερίδα της χώρας την Pyongyang Times, που έχουν σχέση με το αθλητισμό στη χώρα. Δεν είμαστε υπέρ του καθεστώτος, απλός, αναπαράγουμε την είδηση και δείχνουμε μια εικόνα της χώρας από τον αθλητικό βίο.

Ο αθλητικός σύλλογος Taesongsan Sports Club ξεκίνησε να επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην ανάπτυξη των χειμερινών αθλημάτων.

Σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας, Kim Myong Gun, προπονητές καλλιτεχνικού πατινάζ και παίκτες του αθλητικού συλλόγου ανέβασαν το επιστημονικό επίπεδο προπόνησης από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα για να τελειοποιήσουν τα άλματα με υψηλούς βαθμούς δυσκολίας.

Εκπαιδεύουν τους αθλητές να ξεπεράσουν τα ρεκόρ των μεγαλύτερων αθλητών  στα αγωνίσματα του πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας των εθνικών διοργανώσεων και να πλησιάσουν ακόμη και τα ασιατικά ρεκόρ.

Οι προπονητές χόκεϊ επί πάγου στρέφουν το επίκεντρο της φυσικής προπόνησης προς τη βελτίωση της ευκινησίας και της επιμονής των παικτών και εντείνουν την προπόνηση σε επαγγελματικές βασικές δεξιότητες όπως το πατινάζ, η ντρίμπλα και οι πάσες και οι ξαφνικές βολές στην κίνηση.

Εν τω μεταξύ, οι προπονητές του πατινάζ ταχύτητας εξασφάλισαν τον επιστημονικό έλεγχο της προπόνησης εφαρμόζοντας ένα ποδηλατικό εργόμετρο στην προπόνηση για τη βελτίωση της ταχύτητας και της αντοχής, ενώ ενίσχυαν την καθοδήγηση σε σχέση με την ατομική προπόνηση δεξιοτήτων.

Ο Jon Kwang Ok, επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης του συλλόγου, είπε ότι όλοι οι προπονητές δημιουργούν διάφορα πλάνα και μέσα από συζητήσεις ανταλλάσσουν γνώμες και εμπειρίες.

Ο αθλητικός σύλλογος έχει αναπτύξει και προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για την επιλογή παικτών που έχουν φυσική κατάσταση κατάλληλη για συγκεκριμένα αθλήματα.

Πηγή: Pyongyang Times

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: